Δειπνοσοφιστικές Γεύσεις
(από την Αρχαία Ελλάδα)

Το Στέκι των Δειπνοσοφιστών σας παρουσιάζει μερικά από τα ενδεικτικά πιάτα του μενού μας.
Ευχόμαστε να σας δουμε από κοντά και να σας εξυπηρετήσουμε.

"Καλή Όρεξη σε όλους! Οινοχόοι, μπορείτε να σερβίρετε και τα ποτά! Φίλοι μου, «υγιαίνετε»!"

ΛΑΧΑΝΗΡΑ
(σαλάτες)
 
ΠΑΡΟΨΙΔΕΣ (μεζέδες, συνοδευτικά εδέσματα)
 
ΜΑΤΤΥΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΕΩΝ (εδέσματα με κρέατα)
 
ΜΑΤΤΥΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΛΑΤΤΙΩΝ (εδέσματα με θαλασσινά)
 

ΑΜΟΡΑΙ

(γλυκίσματα)

                 

ΚΥΚΛΩΠΑΙΑ (ρόκα, με κατσικίσιο ξυστό τυρί, ελαιόλαδο, ξύδι)


ΘΡΙΔΑΞ ΚΝΟΙΣΤΗΜΕΤΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΑΡΤΥΜΑΤΩΝ (Μαρούλι ψιλοκομμένο με διάφορα αρτύματα)


ΚΡΑΜΒΗ ΕΠΙΦΟΙΝΙΣΣΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΧΛΩΡΩΝ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΚΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (Λάχανο κόκκινο με ξυνόμηλα και γιαούρτι)

 
ΤΥΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΕΠΕΡΙΤΗΣ (μακεδονίτικη τυροκαυτερή)

 

ΗΠΑΤΑ ΕΝ ΕΠΙΠΛΩ (συκωτάκια τυλιγμένα σε μπόλια)

 

ΕΜΠΕΠΤΑΣ ΠΕΠΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΚΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΟΥ (σταρένιο ψωμί, γεμισμένο με κρέατα και τυρί)

 

ΘΛΑΣΤΑΙ ΜΕΛΑΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΥΡΟΥ (ελιές μαύρες, με τυρί και μέλι)

 

ΚΡΕΩΚΑΚΑΒΟΣ (πανσέτα χοιρινή, με γλυκόξινη σάλτσα και μέλι, θυμάρι, σκορδαλιά ρεβυθιών)


ΚΡΕΑ ΓΑΛΑΘΗΝΟΥ (γεμιστές φέτες χοιρινού φιλέτου με δαμάσκηνα, γαρνίρονται με αγκινάρες και αρακά πουρέ)

 
ΞΙΦΙΑΣ ΕΝ ΤΡΙΜΜΑΤΙ ΣΥΚΑΜΙΝΙΝΟ (ξιφίας σε σάλτσα από μούρα)
 

ΑΚΡΟΔΡΥΑ ΠΑΝΤΑΝΑΜΙΚΤΑ (ποικιλία ξηρών καρπών, με δαμάσκηνα, ξερά σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, χουρμάδες, φυστίκια, μέλι, με ή χωρίς γιαούρτι)


ΚΟΚΚΩΡΑ (ξερά σύκα, με καρύδια και μέλι)

 

Κρεωκάκαβος:

Πανσέτα χοιρινή, με γλυκόξινη σάλτσα και μέλι, θυμάρι, σκορδαλιά ρεβυθιών

Κρέα Γαλαθηνού:

Γεμιστές φέτες χοιρινού φιλέτου με δαμάσκηνα, γαρνίρονται με αγκινάρες και αρακά πουρέ.

Κυκλωπαία:

Ρόκα, με κατσικίσιο ξυστό τυρί, ελαιόλαδο, ξύδι.

Ήπατα εν Επίπλω:

Συκωτάκια τυλιγμένα σε μπόλια.

Εμπέπτας Πεπασμένος:

Σταρένιο ψωμί, γεμισμένο με κρέατα και τυρί.

Κράμβη Επιφοινίσσουσα:

Λάχανο κόκκινο με ξυνόμηλα και γιαούρτι.