Ανάδειξη της γευστικής μοναδικότητας του τόπου μας

Δημιουργούμε πιάτα από την αρχαία εποχή μέσω των συγγραμμάτων που υπάρχουν αλλά ως δειπνοσοφιστές το βάρος μας έχει πέσει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας δημιουργώντας πιάτα παραδοσιακά με προϊόντα δικά μας, της περιοχής και δεν χρησιμοποιούμε εισαγόμενα.

 

Η περιοχή και γενικότερα η χωρά μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που καλύπτει τις γαστρονομικές μας απαιτήσεις για δημιουργία πολύ καλών πιάτων.

 

_Κρέατα από φάρμα – σφαγείο των Στύρων που ό,τι τμήμα σφαχτού ζητήσουμε το έχουμε και όπως το θέλει ο Chef μας για την κουζίνα.

_Ζυμαρικά από το εργαστήριο των Στύρων που η διάθεση για τέλειο προϊόν οφείλεται στην αγάπη της οικογένειας που το έχει για τον τόπο μας.

_Μαναβική από τους φίλους μας παραγωγούς των Στύρων και το δικό μας «περιβόλι»

_Τυριά από γειτονικό τυροκομείο που γνωρίζουμε ότι το γάλα είναι δικό μας και όχι εισαγωγής

_Γιαούρτι , Παγωτό σε δική μας συσκευασία για ατομικό σερβίρισμα από κάτοικο της περιοχής μας με δικό μας γάλα που φυλάμε για να έχουμε.

_Γλυκά κουταλιού , λικέρ με βάση το τσίπουρο από την γειτονική μας οικοτεχνία που η οικογένεια αγάπα αυτό που κάνει μιας και αποφάσισε να έρθει να μείνει Στύρα αφήνοντας την πρωτεύουσα.

_Κρασιά , πετιμέζι , τσίπουρο ,οινόμελο , ρακόμελο , λιαστός οίνος , ξύδι βαλσάμικο σε μικρή ποσότητα παράγουμε μόνοι μας και τη περισσότερη προμηθευόμαστε από τους φίλους μας και συνδαιτυμόνες πια που δραστηριοποιούνται στην Κάρυστο με οινοποιείο.

_Γλυκά ταψιού φτιάχνουμε από τις συνταγές που μας άφησε κληρονομιά η γιαγιά μας Ειρηνούλα και που το ραβανί της ήταν ο πόλος έλξης των επισκεπτών τα χρόνια εκείνα στη πλατεία των Στύρων στο καφενείο που είχε. Και άλλα γλυκά ταψιού .

_Μελί κισουρίσιο από τον τόπο μας με όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες όπως και το κουμαρίσιο

_Λουκουμάδες με το δικό μας τρόπο

_«Πρωινό της γιαγιάς ή του Διοκλη» που δημιούργησε ο μικρός μας Γιάννης και πήρε εξέχουσα θέση και βραβείο στο διαγωνισμό για ανάδειξη πιάτων Ευβοίας στην κατηγορία πρωινού.

Ατομική τηγανίτα με τον δικό του τρόπο ως το υγιεινότερο και θρεπτικό πρωινό των παιδιών, αλλά και των μεγάλων με πρώτες ύλες της από τα Στύρα.